Annalisa Rotondi, Tommaso Ganino, Virginia Ughini. 2022. Catalogo Delle Varietà di Olivo Dell’Emilia Romagna: 38-39
CRISTOFERI G., ROTONDI A., MAGLI M., 1997, il Germoplasma Dell’olivo in Emilia-Romagna, Ed. Labanti e Nanni, Bologna, Italia, Pp. 1-80
Rotondi A., Fabbri A., Ganino T. 2008 Sensory And Chemical Properties of Extra Virgin Olive Oils Produced in Two Different Italian Regions: Tuscany And Emilia-Romagna. J. Food Agric.& Envir. Vol 6(1) Pp. 71-77
Rotondi A., Beghè D., Fabbri A., Ganino T. 2011. Olive Oil Traceability by Means of Chemical And Sensory Analyses. a Comparison With SSR Biomolecular Profiles. Food Chemistry 129 Pp. 1825-1831
Rotondi, A., Morrone, L. Rapparini F. 2014 Caratteristiche Degli Oli Del Germoplsma Emiliano In: il Ritorno Dell’olivo in Emilia - Dai Risultati di Un Progetto Quadriennale le Basi Tecnico Scientifiche Per la Nuova Olivicoltura Collinare Emiliana Pp. 35-46. Notiziario Tecnico N.86 Del CRPV (Centro Ricerche Produzioni Vegetali) (ISBN) 1125-7342
Rotondi, A., Morrone, l 2014 Certificazione Genetica-sanitaria Del Materiale Vivaistico In: il Ritorno Dell’olivo in Emilia - Dai Risultati di Un Progetto Quadriennale le Basi Tecnico Scientifiche Per la Nuova Olivicoltura Collinare Emiliana Pp. 91-94. Notiziario Tecnico N.86 Del CRPV (Centro Ricerche Produzioni Vegetali) (ISBN) 1125-7342
Rotondi A. 2008 Olivi Secolari Bolognesi: Ricognizione Territoriale e Ricerche Tassonomiche. Annali CXXVIII Accademia Nazionale di Agricoltura, Bologna, Pp. 159-179
Rotondi A., Ganino T., Beghè D., di Virgilio N., Morrone L., Fabbri A., Neri L. 2018 Genetic And Landscape Characterization of Ancient Autochthonous Olive Trees in Northern Italy. Plant Biosystems - an International Journal Dealing With All Aspects of Plant Biology. ISSN: 1126-3504
https://doi.org/10.1080/11263504.2017.1415993Rotondi A., Alfei B., Magli M., Pannelli G. 2010. Influence of Genetic Matrix And Crop Year on Chemical And Sensory Profiles of Italian Monovarietal Extra Virgin Olive Oils. J. Sci. Food Agric. 90: 2641-2648
Rotondi A., Magli M., Ricciolini C. And Baldoni L. 2003. Morphological And Molecular Analyses For The Characterization of A Group of Italian Olive Cultivars. Euphytica 132: 129-137
Rotondi A., Mari M., Babini A.R., Govoni M., Cristoferi G. 2004 L’attitudine Alla Propagazione e La Certificazione Genetica e Sanitaria Dell’olivo in Emilia-Romagna Ed. la Mandragora Bologna Pp. 116, ISBN 88-900593-3-8